Breda

Breda is een grote stad gelegen in het westen van Brabant. De stad heeft meer dan 175.000 inwoners en staat daarmee in de top tien grootste gemeentes van Nederland. Breda heeft een prachtige oude binnenstad en staat bekend om de mix van vele winkelstraten, moderne winkelcentra en de authentieke steegjes. In de bekende winkelstraten; De Ginnikenstraat, Veemarktstraat, Lange Brugstraat, de Nieuwstraat en ’t Sas zijn alle grote winkelketens gevestigd. Daarnaast is er ook een groot aanbod aan kleinere lokale winkeltjes. De straten worden voornamelijk gekenmerkt door de vele monumentale panden. Het grootste overdekte winkelcentrum is De Barones en biedt plaats aan de luxere winkels en boetiekjes.  Breda is een echte bourgondische stad te herleiden uit de vele restaurants. Ook hierin varieert het aanbod zowel in diversiteit als in prijs. De meeste restaurants bevinden zich rondom de Grote Markt in het oude centrum, maar als de zon schijnt is een van de terrassen aan de Haven ook heel gezellig.

Mocht u de drukte van de stad willen ontvluchten zijn daar ook vele mogelijkheden toe. Breda wordt omringd door prachtige bossen maar ook in het stadshart biedt Park Valkenberg de nodige ontspanning. Zowel bewoners als toeristen genieten daar vrijwel het gehele jaar, met in Juli en Augustus wekelijkse live optredens. Door het jaar heen vinden er in de binnenstad ook vele festivals en evenementen plaats die vaak gratis toegankelijk zijn.

Van origine is Breda een garnizoen- en vestingstad. In de binnenstad zie u dit heel duidelijk terug, deze is namelijk niet te bereiken zonder over een van de singels te gaan. Zodra u de Singel over komt bent u direct in het oude centrum met alle bezienswaardigheden, winkels en gezellige cafe’s en restaurants. In veel van de wijken buiten de binnenstad is het heel prettig wonen. Zowel voor alleenstaande als gezinnen met jonge kinderen.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Naam:*
Email:*
Telefoonnummer:*
Toevoegingen of opmerkingen:*